Vi tror Norge kan bli sentrum for en ny utslippsfri båtindustri

Elbåtnettverket er støttet av Innovasjon Norges program for bedriftsnettverk og har som visjon å skape vekst for utslippsfritt båtliv. 

Medlemmene skal sammen jobbe for å utvikle nye arbeidsplasser, industriell vekst, grønn teknologi og eksport av produkter og tjenester.

Seilskuter
og sjøfart

SeaDrive er en totalleverandør innen elektriske drivlinjer til båt. De leverer elektriske POD-systemer for ulike båttyper i tillegg til batterisystemer, elmotor for innenbords montering, kontrollsystemer og bryggeladere.

Inventas er et design- og utviklingsselskap som jobber med strategisk produktutvikling. Sammen med Sintef, Ibiza Boats, Viknes, Nordan, Farco og SeaDrive, driver de innovasjonsprosjektet “Transformasjon til elbåt” med støtte fra Forskningsrådet.

Silent Sea er en kompetansebedrift som blant annet bygger om seilbåter med elmotor og leverer komplette systemer til nye båter. De jobber med å kombinere elektrisk fremdrift i båt med å produsere grønn energi underveis.

Green Waves har som visjon å elektrifisere båtmarkedet med miljøriktige løsninger. De tilbyr elektrifisering av eksisterende båter og har produsert to egne helelektriske fritidsbåter som er i markedet.

Innoventi er et tradisjonsrikt design- og kommunikasjonsbyrå som jobber for å få bærekraft til å skje. De er blant annet initiativtaker til Lydløs - arena for fremtidens båtliv.

Freepower har utviklet elektrisk båt som er selvforsynt med solenergi. De driver også innovasjon innen web- og appteknologi for enklere betjening av elbåter.

Boatia leverer tjenester for et bekymringsløst båtliv, blant annet opplag, verksted, service og restaurering. De har i en årrekke jobbet målrettet for et renere hav og grønn maritim forretningsutvikling, og er forhandler for både nye og brukte fritidsbåter.

Canal Boats Telemark tilbyr en ny måte å feriere med båt på. Helt stillegående og med et fremdriftssystem som går på 100% fornybar energi.

Supercharge leverer hurtigladere til ulike behov og bransjer. De ønsker å bidra til å etablere nødvendig ladeinfrastruktur langs kysten for å muliggjøre et elektrisk båtliv.