June 10, 2022
Av: Peder Tellefsdal

10 fordeler med elbåter

Det er mange fordeler med elektriske båter. Noen er godt kjent, andre er kanskje mindre åpenbare.

10 fordeler med elbåter

1. Mindre bråk:

Med en lydløs motor kan du snakke sammen og oppleve naturen uten støy fra båten. 

2. Luktfritt:

Du slipper lukt og søl fra drivstoff og olje. Dette er fint for barna som vil bade fra båten - aldri mer oljefilm på vannet.

3. Mindre vedlikehold, sikker drift:

Elmotorer trenger mye mindre vedlikehold enn fossile motorer. Elektriske båtmotorer har ingen filtre, impellere eller pakninger som må skiftes. 

4. Billigere drift:

Drivstoff og vedlikehold koster mye mindre enn bensin - og dieselbåter. Både norske myndigheter og EU kommer til å øke prisen på fossile motorer og drivstoff. 

5. Bærekraft:

Elmotorer slipper ikke ut klimagasser. Mange elbåtprodusenter lager skrog og interiør i gjenbrukbare materialer.  

6. Fremtiden:

Norge har forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp med mer enn 50 prosent innen 2030. Elbåter er et viktig bidrag til et samfunn uten utslipp. 

7. Lad over natta:

De fleste elbåtene kan lades over natta med vanlig stikkontakt. Det blir bygget ut hurtigladere og lynladere langs kysten de neste årene, med samme ladeplugger som du kjenner fra elbiler. 

8. Smartere båter:

Elbåter vil ha teknologi som gir nye opplevelser på sjøen. Få full oversikt over båten via telefonen eller klokka. Service kan utføres direkte til motoren via nettet. 

9. Akselerasjon og performance: 

Elbåter akselererer raskt og er morsomme å kjøre. Moderne drev og propeller gir sporty manøvrering. 

10. Plug and play: 

Elbåter er enkle å kjøre og håndtere. Motoren trenger ingen oppvarming. Skru den på, og den er klar til å gå fra å gå fra 0 til 100 med en gang.

©️ Copyright Peder Tellefsdal

November 28, 2023
Reisebrev fra Gjerstad

Reisebrev fra Gjerstad

I tradisjonsrike industrilokaler i Gjerstad utvikler Green Waves elektriske løsninger for fremtidens båtliv.

Vi tenderer ofte til å tenke at vi er så veldig gode til det grønne skiftet her oppe i nord, men sannheten er kanskje ikke alltid slik vi blir fortalt.

To be enthusiastic about the green future, we need to visualize the future as better than what we have today. This should be reflected in the marketing of green products and green services.