November 28, 2023
Av: Peder Tellefsdal, leder i Elbåtnettverket

Reisebrev fra Gjerstad

I tradisjonsrike industrilokaler i Gjerstad utvikler Green Waves elektriske løsninger for fremtidens båtliv.

Reisebrev fra Gjerstad

Green Waves ble stiftet i 2017 av familien Salomonsen med en visjon om å elektrifisere båtmarkedet med miljøriktige løsninger. Selskapet ledes i dag av Ida Salomonsen.

Oppslag Agderposten fredag 17.11.2023

First Wave X

Gjennom selskapets første leveår har de elektrifisert mange eksisterende båter, produsert to egne helelektriske båter og utviklet en egen drivlinje-serie, First Wave X. Sistnevnte er et høykvalitetssystem laget for profesjonelt bruk i både fersk- og saltvann. Det er utviklet i Norge for krevende forhold, og er enkelt å installere i nye båter, samt i eksisterende båter.

First Wave X

Den nyutviklede drivlinjen First Wave X ble nylig presentert for et europeisk publikum under verdens største messe for båtutstyr, MetsTrade i Amsterdam. 

First Wave X er “plug-and-play” - både enkelt og trygt å installere, Alle mindre elektriske komponenter er plassert i én enhet, Power Hub. Dette gjør installasjon så enkel som mulig, samtidig som sensitive deler av systemet beskyttes.

Med support og overvåkning i nåtid vil du alltid ha full kontroll på systemet og posisjonen på båt(ene). Systemet kan også leveres med “geofencing”. Dette gir deg blant annet et anti-tyveri system som vil varsle deg hvis båten har blitt flyttet på.

First Wave X kan leveres med en tilhørende app på din telefon som lar deg overvåke og styre systemet(ene) fra hvor som helst i verden. Du kan dele tilgang til båten(e) og styre lading. Du mottar også valgte push-varsler om din drivlinje.

Stort potensial i Europa

Ida og hennes kolleger har store ambisjoner. De ønsker å ha en ledende posisjon i elektrifiseringen av båtbransjen i Norge, men det vil også ha en betydelig eksport av bærekraftig teknologi for det europeisk båtmarkedet. 

Nylig kom det tall som viser at det kan være et godt marked for dette i Europa de neste fem årene:  Markedsprognose Europa

Ida Salomonsen er opptatt av rammebetingelser for grønn teknologi. Hun har en fin mulighet til å gi direkte innspill til virkemiddelapparat og regjeringen gjennom sin rolle i Gründerpanelet, sammen med blant andre administrerende direktører Innovasjon Norge, Håkon Haugli, og næringsminister Jan Christian Vestre. 

Ida Salomonsen er opptatt av å gjøre elektriske alternativer tilgjengelig for folk med vanlige inntekter: 

Vi trenger løsninger for alle, ikke bare for de som har råd til det. Når vi gjør dette, gjør vi det å velge elektrisk til et realistisk valg for den gjennomsnittlige båtbrukeren, forklarer Salomonsen.

Elbåtmarkedet ventes å akselerere

Det globale markedet for elektriske båter forventes å vokse betydelig de kommende årene og nå USD 16,6 milliarder innen 2031. Dette lover godt for Green Waves, som har som mål å være en ledende leverandør av elektriske fremdriftssystemer for mindre kommersielle og fritidsfartøy

November 28, 2023
Reisebrev fra Gjerstad

Reisebrev fra Gjerstad

I tradisjonsrike industrilokaler i Gjerstad utvikler Green Waves elektriske løsninger for fremtidens båtliv.

Vi tenderer ofte til å tenke at vi er så veldig gode til det grønne skiftet her oppe i nord, men sannheten er kanskje ikke alltid slik vi blir fortalt.

To be enthusiastic about the green future, we need to visualize the future as better than what we have today. This should be reflected in the marketing of green products and green services.