Det er Lydløsfestival i Arendal denne helgen, og vi tar et raskt blikk på elbåtmarkedet i 2022.

Det er mange fordeler med elektriske båter. Noen er godt kjent, andre er kanskje mindre åpenbare.

Tenk deg at du kunne fylle en ny type drivstoff på din nåværende båtmotor. Båten oppfører seg akkurat som før, men plutselig er den fossilfri. For godt til å være sant?

Energieffektive skrog er en forutsetning for å få bransjen over på utslippsfri motordrift. Litt forenklet er det tre hovedløsninger for å minske skrogets motstand i vannet. Vi tar en titt på hver av dem.

The Electric Boating Business Network was invited to pitch sustainable electric boating. Here's the 5 minutes pitch from the Green Growth Conference at Norwegian Business School!

Visste du at Norge, i forhold til folketall, er det største enkeltmarkedet for fritidsbåter i verden? Nå har vi sjansen til å ta ledelsen i et nytt, stort marked for utslippsfritt båtliv.

Utgjør egentlig fritidsbåter et problem for klima og miljø? Denne artikkelen tar opp noen sentrale utfordringer ved dagens båtliv. Men budskapet er positivt - det lar seg løse uten å forringe båtgleden og deilige dager på sjøen!

Norge har forpliktet seg til å bli et lavutslippssamfunn frem mot 2050. Bensin og diesel skal byttes ut med fornybare energikilder. Det gjelder også på sjøen. Vi vet ikke hvor fort det skjer, men vi vet at båtlivet blir utslippsfritt. Hvis vi spiller kortene våre riktig nå, kan Agder nok en gang bli sentrum for en ny båtindustri. Historien gir oss gode sjanser for å lykkes.

Elbåtnettverket har inngått et samarbeid med Norsk-Tysk handelskammer og Boot Düsseldorf om å fremme norsk utslippsfri teknologi og bærekraftige løsninger på verdens største båtmesse.

Torsdag 17. februar 2022 er en merkedag for norsk båtbransje. For første gang innleder norske bedrifter et kommersielt samarbeid med mål om å ta en ledende posisjon i det europeiske markedet for elektriske fritidsbåter.